Veerle is de bezielster van Coeur Tisane en zorgt voor ‘poëtische theemomentjes’. Haar missie: onder de vorm van poëtische attenties en authentieke belevingen mensen op een speelse manier (aan)raken en ondersteunen bij grote en kleine momenten.

De thee’s worden met de hand gemengd, verwerkt en ingepakt. Daarbij worden biologische ingrediënten gebruikt.

 

Dit is Gerhilde van ‘Gerhilde maakt’.

Haar misie? Ecologische kaarsen maken! Want wist je dat gewone kaarsen gemaakt zijn van paraffine, een restproduct van petroleum? Helemaal niet zo gezond dus om in te ademen. Daarom gebruikt Gerhilde koolzaadwas. Dat is ecologisch omdat het: plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar is, geen giftige stoffen bevat, trager brandt dan paraffine (het gaat dus langer mee), lokaal wordt geproduceerd en niet op dieren is getest.

De huisparfums kwamen als aanvulling op de geurkaarsen. Ook die zijn ecologisch gemaakt.

 

Hier zie je Charlène van Hello August. Creatief, ondernemend en bewust bezig met duurzaamheid. Charlene is freelance grafisch vormgeefster maar kreeg zin om ook zelf een eigen creatief project te starten. Zo ontstond Hello August in 2015: kaartjes voor zowel de mooie als moeilijke momenten in het leven.

De kaartjes van Hello August worden gedrukt op gerecycleerde papiersoorten en met natuurlijke inkten.

 

Dit is Kathy, van zeepkat. Zeepkat is en gezellige en artisanale zeepziederij in het landelijke Onkerzele, nabij Geraardsbergen. 

Kathy maakt handgemaakte veganzepen (ook proefdiervrij), enkel gebruik makend van natuurlijke, plantaardige en biologische ingrediënten. Er zitten dus geen synthetische stoffen, noch palmolie of minerale kleurstoffen in haar producten. De zepen zijn herleid tot de essentie: basisingrediënten die zacht en weldadig zijn voor onszelf en voor de natuur.

 

Ontmoet Juanita van Juanita Delva Ceramics. Vanuit het landelijke asper tovert zij in haar keramiekatelier prachtige werkjes tevoorschijn. Haar hobby werd een passie en zo ontstond Delva Ceramics. Zij streeft in haar werk naar minimalistische, sobere en strakke lijnen. Vaak geïnspireerd door de natuur. Zo maakt zij tijdloze keramiek die prachtig staat in elk interieur.

 

Katrijn en Bert vormen samen KaTreeBer. Zij verwerken afval- en snoeihout tot nieuwe creaties zoals kommen, schalen, tafeltjes en vazen. Daarnaast is Katrijn ook gepassioneerd door glas. Alle gebroken en gekleurd glas dat zij kan vinden, wordt omgevormd tot decoratieve geschenkjes.

Benieuwd naar het verhaal achter jouw vaas of schaal? Vraag het gerust!

 

Pomelien en Mathias zijn twee jonge ondernemers uit het Meetjesland. Het duo heeft als bijnaam Pomie & Plato. En zo ontstond ook de naam voor hun onderneming. Ze willen eigentijdse en betaalbare decoratie maken. Doordat deze handgemaakt zijn, is elk stuk uniek. 

 

Studio Minivos werd opgericht in 2022 door Stefanie De Vos, een lokale onderneemster uit Heurne.

Stefanie houdt ervan om creatief aan de slag te gaan & ontwerpen op maat te creëren waarbij gespeeld wordt met kleurgebruik, typografie en fijne, minimalistische illustraties.

Daarnaast ontwerpt Stefanie ook wenskaartjes die 'liefde, positiviteit en warmte' uitstralen, want is dat niet waar we stiekem voor leven? 

Zeg het dus met een kaartje van Studio Minivos en maak iemand anders of jezelf blij!