Soepliefhebbers: steek uw hand op!
Yes, hier ook! Niks dat een warme tas soep niet kan oplossen. En eigenlijk kan je alle groenten samengooien en een prachtig gezond tasje op tafel toveren. Hier is het vaak soep van overschotjes. Maar af en toe maak ik ook een grote ketel soep om dan in porties in te vriezen en op drukke momenten uit te halen. Zo heb ik altijd wat snelle en gezonde vitaminen voorhanden.
Vandaag deel ik mijn 2 favoriete soepen.

soep 1: pompoen-wortel soep.
Ingrediënten:
- 1 butternut pompoen,
- 1kg wortelen,
- 3 ajuinen,
- bouillon en
- kokosmelk
Werkwijze:
- groentjes kuisen
- aanstoven in olijfolie
- bouillon toevoegen
- groenten zachtjes laten koken tot ze zacht zijn
- kokosmelk toevoegen
soep 2: aardappel-prei
Ingrediënten
- 3 ajuinen
- 1 kg aardappelen
- 3 grote preistengels
- bouillon
- zure room (of potje kruidenkaas)
Werkwijze:
- groentjes kuisen
- aanstoven in olijfolie
- bouillon toevoegen
- groenten zachtjes laten koken tot ze zacht zijn
- zure room toevoegen
Reactie plaatsen
Reacties